Sveitsin SUP-UP

Hyvinkään Halo 2019 -valoviikkojen live-esitys Sveitsin supassa 7.11.2019

Suhinaa, kahinaa, naksuttelua ja loksuttelua, hyminää, muminaa… Marraskuun pimeydessä Sveitsin suppa herää yhdeksi illaksi eloon, kun luvassa on ainutlaatuinen ääntä ja valoa, hiljaisuutta ja pimeyttä yhdistävä live-teos. Se ei ole konsertti, ei valoteos, ei ihan uutta eikä toisaalta vanhaakaan, vaan kaikkea tätä ja paljon enemmän – se on SUP-UP!

Suppaan kuljetaan valaistuja polkuja pitkin, mutta painanteen pohjalla vallitsee rauha ja pimeys – kuin muistona jääkauden hiljaisuudesta. Ilmakin on lukossa vähän viileämpää, mikä osaltaan luo maagiset puitteet tapahtumalle.

SUP-UP on hyvinkääläisten musiikkiyhdistysten yhteinen luomus. Valokoreografian ja esityksen liikekielen suunnittelee mestaritanssija Antti Savilampi ja Hyvinkään Halo -valoviikoille suunnitellun esityksen valaisee kaikkiaan 400 Airamin taskulamppua. SUP-UP-esityksen on Hyvinkään Yrittäjien alkuperäisideasta koonnut ja suunnitellut Charlotta Kivistö ja mukana esityksessä on pitkälti toistasataa hyvinkääläistä laulajaa ja soittajaa. Hyvinkääläiset musiikinopettajat Marja-Liisa Hilander-Tereska, Anna Kinnunen, Noora Vuorenmaa sekä Jukka Palonen ovat valmistelleet ja sovittaneet esityksen musiikin ja he myös johtavat teoksen hämärän hyssyssä.

Astu siis metsään ja nauti – kaikki aistit auki!

MISSÄ

Sveitsin luonto- ja kulttuuripolun varrella osoitteessa Härkävehmaankatu 9. Karttakuva löytyy Hyvinkään kaupungin sivuilta.

Tapahtuma sijaitsee luonnonsuojelualueella, joten tapahtuma ja siihen osallistuminen tapahtuvat luonnon ehdoilla. Tapahtumapaikalla ei ole wc-tiloja ja tilaisuus järjestetään säällä kuin säällä. Alueella tulee noudattaa erityistä varovaisuutta maastossa puunrunkojen, risujen ja kivien päällä käveltäessä.

MITEN

Virallinen jalankulku tapahtumaan johdetaan Perttulan kentän viertä, Sveitsin luontopolkua pitkin. Vaiveronkadun kioskilta kertyy matkaa suppaan 650 metriä. Tie on valaistu, hyvällä säällä helppokulkuinen ja esteetön. Sääolosuhteista riippuen kulkuteille voi muodostua paikoin mutalätäkköjä ja maanrepeämiä.

Sveitsin majan luota suppaan vievät 152 porrasta sekä syksyn aikana vastakkaiseen rinteeseen valmistuvat raput eivät ole tapahtuman virallisia kulkureittejä. Esityksen aikana kulku rapuista on kielletty ja niiden viereinen parkkipaikka on varattu esiintyjien autoille. Noudatathan erityistä varovaisuutta suppaan kulkiessasi!

Tapahtumaan kannattaa tulla jalan, julkisin kulkuneuvoin tai kimppakyydein. Suppaan tai sen välittömään läheisyyteen ei ole mahdollista saapua autolla. Autoille ei ole tapahtumassa liikenteenohjausta. Noudatathan varovaisuutta ja pysäköintirajoituksia lähialueille parkkeeratessasi.

Turvallisuussyistä sateenvarjojen käyttö pimeässä supassa on kielletty. Sateen sattuessa varustauduthan sadeviitoin ja -takein!

MILLOIN

Esityksiä on torstaina 7.11.2019 kaksi, klo 19.00 ja 20.00. Yksi esitys kestää noin 20 minuuttia.

MUUTA?

Supassa on illan aikana Hyvinkään Pontevan kioski, josta voi ostaa kahvia, kuumaa mehua, virvokkeita, pullaa ja makkaraa. Esityksen alkaessa matkapuhelimen ja kaikkien valonlähteiden käyttö on kielletty, samoin esityksen kuvaaminen ja kaikenlainen taltioiminen.

Esityksestä nauttiminen on sen sijaan vahvasti sallittu – tervetuloa viettämään ainutlaatuinen hyggeilyilta Hyvinkään omaan luonnonpuistoon!

JÄRJESTÄJÄT

Hyvinkään Halo -valoviikot järjestää Hyvinkään Yrittäjät yhteistyössä Hyvinkään kaupungin ja paikallisten toimijoiden kanssa. Osana Hyvinkään Haloa nähtävän SUP-UP-esityksen vastuujärjestäjänä toimii Hyvinkään kaupunkiyhdistys / Anja Tauriainen ja tapahtuman turvallisuudesta vastaa PK-09 / Tero Pääläinen.

Tapahtuman pääkoordinaattori on Charlotta Kivistö.

LISÄTIETOA

  • Anja / 040 506 0900
  • Charlotta / 040 773 8466